Nasze kulinarne zmagania- „Laboratoria Przyszłości”

Od początku roku szkolnego uczniowie klas 5 i 6 na technice zajmowali się wykonywaniem posiłków takich jak naleśniki i tosty. Przed zajęciami zostali oni zapoznani z zasadami BHP przy pracy oraz obsługą sprzętu AGD. 

W 5 osobowych zespołach  miksowali produkty na najlepsze ciasto naleśnikowe. Każdy z klasy chciał usmażyć swojego naleśnika, ale nie skończyło się na jednym. Wyszły znakomite, zwłaszcza że nadzienie można było zrobić wg własnego pomysłu. Ważnym elementem była też estetyka podania. Praca przy wykonywaniu tych prostych potraw była nie tylko urozmaiceniem zajęć, ale uczyła dobrej współpracy w zespole.  Samodzielność i sprawność w praktycznym działaniu to cechy, które każdy powinien posiadać. Zajęcia te umożliwiły więc pogłębianie tych umiejętności. Wykonanie naleśników i tostów możliwe było dzięki wykorzystaniu sprzętu AGD z realizowanego projektu: „Laboratoria Przyszłości”.