DZIEŃ TOSTA W KLASACH DRUGICH

Tuż przed feriami 10 lutego uczniowie z kasy II „a” i II „b” obchodzili Dzień Tosta. Z tej okazji mogli samodzielnie wykonać „ciepłe kanapki” wykorzystując do tego sprzęt zakupiony w ramach realizacji projektu „Laboratoria przyszłości”.

Kanapki przyrządzone z dwóch kromek chleba tostowego, zazwyczaj przełożone żółtym serem i szynką to coś, co naprawdę lubimy. Gotowy tost powinien być lekko przyrumieniony i chrupiący. Zaletą tego spieczonego chleba jest to, że można położyć na nim praktycznie wszystko – wszystko zależy tylko od tego, kto co lubi.

Przyrządzone przez nas tosty były wyjątkowo pyszne. Były nie tylko z serem, pomidorem i  ketchupem, ale także na słodko z kremem z mlecznej czekolady z dodatkiem zmielonych orzechów. Pyyyychota!!!
Dzień Tosta można obchodzić wszędzie, dla nas świętowanie tego dnia w szkole to była po prostu świetna zabawa.
Ciepły, chrupiący i pachnący chleb podgrzany w tosterze to świetna przekąska na początek dnia. Polecamy!